Hırdavat Nedir?

Mal ve ürünlerin üretimi aşamasında kullanılan her türlü sarf malzemeye genel adı ile ‘hırdavat’ denilmektedir.

Hırdavat Nedir?

Mal ve ürünlerin üretimi aşamasında kullanılan her türlü sarf malzemeye genel adı ile ‘hırdavat’ denilmektedir.  ‘hırdavat’ adının Türkçe’ de hurda kelimesinden de türediği bazı kaynaklarda yer almaktadır. 

Üretim veya tüketim aşamasında deforme olan,  yıpranan ve ya aşınan mal ve ürünlerin tekrardan kullanılması amacıyla uygulanan tüm işlemlerin genel adı tamiratdır. Bu onarım ve tamirat aşamasında kullanılan sarf malzemeye genel adıyla hırdavat denilmektedir.

Bu tamirat işlemlerini gerçekleştiren kişiler ise ‘tamirci’ olarak anılmaktadır.

Hırdavat denildiğinde çok geniş bir ürün seçeneği akla gelmektedir. Hırdavatçılarda neler bulunur diye araştırdığımızda,  genel olarak sıralarsak; Yapı Malzemeleri,  Dekorasyon Malzemeleri,  Tadilat Malzemeleri ,  Mekanik El Aletleri ,  Elektrikli El Aletleri ,  Havalı El Aletleri ,  Akülü Aletler ,  Kaynak Makinaları ve Tesisat Ekipmanları ,  bahçe ve tarım aletleri ve aksesuarlar hırdavatçılardan temin edilebilmektedir.

Birçok sektöre hitap eden hırdavatçılığın iş potansiyeli de oldukça yüksektir.

Sizlerde tüm hırdavat ihtiyaçlarınız; sitemizde yer alan hırdavatçılar içerisinde kendinize en yakın hırdavatçıyı bulabilir,  bilgi alabilir mal veya ürün temin edebilirsiniz.

Hızlı Fiyat Al

loading